Dette nettstedet lagrer informasjonskapsler på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å samle informasjon om hvordan du samhandler med nettstedet vårt og lar oss huske deg. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre og tilpasse søkeopplevelsen din og for analyser og beregninger om våre besøkende både på dette nettstedet og andre medier. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernpolicy.
Les mer

Leasing av bil - hvordan fungerer det?


Når du finansierer en bil med lån fra banken eier du hele bilen når lånet er nedbetalt i sin helhet. Hvis du betaler kontant eier du bilen fra første dag.

Det å lease bil er annerledes. I stedet for å eie bilen betaler du leasingselskapet for en bruksrett til bilen, som normalt er tre eller fire år. Når leasingperioden er over vil leasingselskapet selge bruktbilen tilbake til bilforhandleren eller til markedet gjennom eget forhandlernettverk. Det du betaler er et månedlige avdrag som blant annet er basert på bilen verditap i leasingperioden. Bilens verditap over 3-4 år er naturligvis mye lavere enn bilens totale verdi (kjøpspris).

Leasing av bil - noen sjekkpunkter

 • En leasingavtale er en avtale der du får bruksrett på en bil i en bestemt periode mot månedlige betalinger.
 • Om det er best å lease eller kjøpe er avhengig av din økonomiske situasjon og preferanser for bil.
 • Leasingavtalen er bindende i leasingperioden, og brudd på vilkårene vil medføre økonomiske omkostninger.
 • Det kan være mulighet for å kjøpe kjøretøyet når leasingavtalen utløper, men det avhenger av leasingselskapets betingelser.
Leasing er en gunstig løsning dersom du alltid ønsker å kjøre nyere biler, ikke ønsker å ha jobben med å selge bilen, og ikke ønsker å ta risikoen for hva du får betalt for den. Ved slutten av leieperioden leverer du inn bilen og kan velge å gå inn i en ny leasingavtale.

Våre mest populære biler

Hvordan leasing av bil fungerer

Leasingavtalen er en kontrakt mellom deg og selskapet du leaser bilen av. Når du signerer en leasingavtale godtar du betingelsene som er avtalt med leasingselskapet. Her kommer en sjekkliste på hva avtalen bør inneholde:

 • Antall kilometer du kan kjøre i løpet av leasingperioden
 • Kostnaden for overskridelse av antall kilometer
 • Ansvar og krav til vedlikehold og service
 • Månedlige leiebetalinger og spesikasjon av beregningen
 • Hva skjer om du ikke betaler
 • Regler om tidlig oppsigelse av leieavtalen
 • Innlevering

Leieavtalen din kan også spesifisere hvilke alternativer du har når leieperioden utløper. Dette kan omfatte forlengelse av leieavtalen av bilen, kjøpsopsjoner dersom du ønsker å kjøpe ut bilen, eller signering av en ny leieavtale på en ny bil.

Fordeler ved leasing av bil

Å lease en ny bil kan være et godt alternativ dersom du av ulike grunner ikke ønsker eller har anledning til å kjøpe bil.

Fordeler:

 • Du disponerer en helt ny bil
 • Tilnærmet vedlikeholdsfritt bilhold siden bilen er ny
 • Nybilgaranti i hele leasingperioden
 • Potensielt lavere pris enn ved kjøp
 • Lavere krav til egenkapital. Leasing uten innskudd er mulig. Les mer her.
 • Serviceavtale er ofte inkludert i leien
 • Forsikring kan inkluderes i leien
 • Det kan være mulighet for å kjøpe ut bilen i etterkant
 • Gir deg større fleksibilitet

En leasingavtale gir fleksibilitet fordi du ikke er låst til bilen på lang sikt. Når leieavtalen utløper kan du velge å lease en ny bil eller gå videre med å kjøpe en bil. Forutsatt at du holder deg til leasingvilkårene kan det også være rimeligere enn å kjøpe bil.

Ulemper ved leasing av bil

Det er også noen ting som kan gjøre leasing til et mindre attraktivt alternativ enn å kjøpe bil. Her er noen av dem:

Ulemper:
 • Begrensinger på kjørelengde (kan imidlertid endres i perioden)
 • Kilometersatsene utover avtalt kjørelengde kan være høy
 • Slitasje utover «normal slitasje» må rettes opp før innlevering. Les mer om dette her
 • Det kan bli dyrt å komme seg ut av leasingavtalen dersom du behøver det. Vi hjelper imidlertid til med viderleasing av bilen

Hvordan vi forhandler for deg som kunde

Det er mange parametere som til slutt avgjør prisen per måned for en leasingbil. Bildeal har gjennom 10 års erfaring opparbeidet gode rabatter på biler, renter og forsikring. Om du ønsker kan du velge en totalløsning der alt er inkludert - enklere blir det ikke. Bildeal tilbyr også biladministrasjon og flåtestyring for bedrifter. Du kan være trygg på at vi har gode betingelser og vilkår hos våre samarbeidspartnere:

 • Gode kjøpspriser på bilene
 • Gode rentevilkår (fastrente er mulig)
 • Avtaler på forsikring
 • Mange bilalternativer for å dekke alle behov. For oss er det ikke viktig hvilke bil/bilmerke du velger da vi er merkeuavhengige. Vi kan derfor gi deg god og uavhengig rådgivning.
 • Avtaler med spot-repair verksteder for rimelig oppretting av småskader og bulker

Når du leaser bør du vurdere hva du har råd til å betale hver måned, og hvor mye du eventuelt har mulighet til å legge inn i startleie for å oppnå en lavere månedsleie. Du kan bruke leasingkalkulatoren på nettsiden til hver enkelt bil for å finne prisene både med og uten innskudd. Det kan også være nyttig for å estimere dine totale kostnader over hele perioden.

Alt i alt handler det om personlige preferanser og hva man foretrekker.

Leasing av bil. Spørsmål og svar.

Hvordan fungerer leasing av bil?

Når du leaser bil, leier du den i all hovedsak for en lengre periode, og forplikter deg normalt til tre eller fire år. Det er også mulighet for å lease bilen i 2 år, men da blir det ofte dyrere. Ved leasing betaler man avskrivingen på bilen i stedet for hele kjøpesummen, innenfor leasing perioden på tre eller fire år. 

Dermed kjører man «ny» bil hele tiden, og du tar ikke risiko med å selge bilen i etterkant av perioden. Ved leasing betaler man avskskrivingen på bilen i stedet for hele kjøpesummen, innenfor leasingperioden på tre eller fire år.  Dermed kjører man «ny» bil hele tiden, og du tar ikke risiko med å selge bilen i etterkant av perioden.

Les gjerne mer her.

Leasing uten innskudd?

Leasing uten innskudd betyr at man ikke betaler startleie når man før bilen utleveres. Ved startleie på 36000,- vil leien per mnd gå ned med ca 1000,- per mnd, ved en 36mnd avtale.  Les mer om leasing uten innskudd her.

Hva er restverdi?

Restverdi er det forhandler tror bilen er verdt etter endt leasingperiode, og dermed får solgt bilen for. Dersom du leaser en bil til 300.000 over i tre år, og restverdien på bilen når den leveres inn er 200.000 kr,  betaler man på verditapet, altså 100 000,- fordelt på antall mnd i leasingavtalen. 

Hvor lang kjørelengde trenger jeg?

Det er viktig å tenke på hvor langt man kommer til å kjøre ila leasingperioden. Dette påvirker restverdien, som igjen påvirker leien per mnd. Dette kan også justeres opp eller ned i leasingperioden. Derfor anbefaler vi å ta en vurdering på dette før man inngår en avtale og etter ca 15 mnd.

Hva skjer etter jeg har sendt søknad?

Når du har sendt søknad på bilen du ønsker å lease kontakter vi deg for mer informasjon om leasingavtalen, leveringstid og annen relevant info.

Trenger man forsikring på leasingbil?

Ja, forsikring kommer i tillegg til leien. Vi har gode avtaler på dette.

Er bilen dekket av garanti?

Leasing bilen er dekket av nybilgaranti i hele leasingperioden opp til 48 mnd. Dersom det oppstår feil på bilen så ta kontakt med oss med en gang for å se på den aktuelle feilen hos godkjent verksted.

Dersom feil og mangler er et resultat av misbruk vil produsent og leverandør nekte å gjøre nødvendig reperasjoner og kostnader rundt dett vil tilfalle deg som bruker av bilen. Dette skjer i ytterst få tilfeller.

Dekk, bremser, vindusviskere ett dekkes ikke av denne garantien.

Er service inkludert i leasingavtalen?

Normal service du trenger på bilen. Dette er som regel inkludert i avtalen.

Bytte av f.eks oljer, oljefilter, luftfilter, pollenfilter, etterfylling av kjøleveske, kontrollering av sikkerhetssystemer osv.

Hva gjør jeg når bilen skal på service?
Bilen kan leveres inn på service hos godkjent merkeverksted hvor som helst i landet.

Er bytte av slitte vinter- og/eller sommerhjul og vindusviskere inkludert i serviceavtalen?

Nei, dette er noe som kommer i tillegg. Ved 45000km/36 mnd opplever vi svært sjeldent at dette er nødvendig

Kommer årsavgift i tillegg?

Ja, den kommer i tillegg og blir fordelt over 12 mnd sammen med forsikringen. Elbiler får kun 455kr i årsavgift.

Hva er leasing?

Leasing blir ofte sett på som på som en mellomting av leie og låne. Leasingselskapet eier bilen, mens du som kunde står som bruker av bilen.

Hva skjer om det kommer en skade på bilen?

Kontakt oss med en gang. Vi har avtaler med spot-repair verksteder som gjør dette rimelig - både felg og karosseri.

Hva betyr det når det lyser en gul lampe i dashbordet?

Det betyr at bilen må inn på en sjekk eller at det f.eks må fylles på olje. Om det lyser en rød i en lampe i bilen så stopp og ring etter veihjelp eller døgnbemannet vaktsentral med en gang.

Hva er leveringstiden på bilene?

Dette vil variere men de mest populære modellene har vi ofte bestilt mange av med fine utstyrspakker. Så mange har vi lagerbeholdning på.

Hva om jeg kjører lenger enn avtalt?

Det er mulig å justere kjørelengden i leasingperioden. Dette er en bedre løsning enn å vente til du skal levere inn bilen. Da vil du få mulighet til å fordele den ekstra kostaden på resterende måneder.

Hva skjer når bilen skal leveres inn?

Bilen skal da leveres inn til oss i ren og fin tilstand, siden den skal selges til ny eier. Husk å sørge for at nødvendig dokumentasjon som var i bilen ved inngåelse av avtalen fortsatt er i bilen. For eksempel vil dette normalt være instruksjonsbøker etc.

Vi inspiserer deretter bilen og sjekker dokumentene, og at ikke avtalt kilometeravstand er overskredet.

Normalt benytter vi en uavhengig part til dette, som NAF. 

Finn din nye bil

Bilkategorier