Dette nettstedet lagrer informasjonskapsler på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å samle informasjon om hvordan du samhandler med nettstedet vårt og lar oss huske deg. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre og tilpasse søkeopplevelsen din og for analyser og beregninger om våre besøkende både på dette nettstedet og andre medier. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernpolicy.
Les mer

Privatleasing med eller uten innskudd?


Privatleasing med innskudd - også betegnet startleie eller forskudd - er beløpet du betaler ved inngåelse av leasingavtalen. Innskuddet er ikke et depositum du får tilbake ved avtaleslutt, men et forskudd som gjør at månedsleien blir lavere enn om du velger leasing uten innskudd. Dersom du har mulighet vil et innskudd sikre lavere månedsleie og dermed kunne gi forutsigbarhet og trygghet i din biløkonomi.

Bildeal tilbyr leasing både med og uten innskudd, slik at du har den fleksibiliteten du behøver for å lease bil hos oss. I leasingkalkulatoren til hver bil finner du enkelt ut hva størrelsen på et eventuelt innskudd vil utgjøre i månedsleien.

Våre mest populære leasingbiler:


Hva er fordelene med privatleasing?

Ved privatleasing av bil beholder du fordelene med å disponere en bil, men kvitter deg med noen av forpliktelsene som er forbundet med å eie den. Privatleasing er egentlig det samme som langtidsleie av bil, men mye rimeligere enn å leie bil gjennom et utleieselskap, og leasing sees derfor ofte på som en mellomting mellom leie og kjøpe. Leasingselskapet eier bilen, mens du som kunde står som bruker av den. I stedet for å bruke sparepengene, samt låne pengene fra banken, kjøper leasingselskapet bilen og leier den til deg for en månedlig sum. Dermed slipper du også å være bekymret for hva bilen er verdt ved et senere salg. I dag kan du få en privat leasingavtale som inkluderer både forsikring og serviceavtale i hele leasingperioden.

 • Forutsigbar biløkonomi
 • En ny og sikker bil
 • Lavere innskudd enn tradisjonelt billån. For privatleasing uten innskudd, klikk her
 • Service er ofte inkludert i leasingprisen
 • Ingen bekymring for hva bilen er verdt i etterkant av leasingperioden
 • Du slipper å tenke på salg av bilen 
 • Du binder ikke opp kapital
 • Bytte til ny bil med jevne mellomrom blir enkelt og greit

Hva er ulempene med privatleasing?

 • Det kan være kostbart å komme ut av avtalen ved f.eks. endringer i livssituasjon (Vi hjelper med videreleasing)
 • Høye kostnader ved stor påkost (Gi beskjed om eventuelle skader underveis, ikke vent til bilen skal leveres inn)
 • Innskudd / startleie betales ikke tilbake ved kondemnering


Hva betyr restverdi?

Restverdi er det leasingselskapet tror bilen er verdt etter endt leasingperiode, og den prisen bilen kan videreselges for. Dersom du leaser en bil med prislapp kr 300.000 over tre år, og restverdien på bilen når den leveres inn er kr 200.000, vil du som leaser bilen betale for dette verditapet, altså kr 100.000,- fordelt på varigheten av leasingavtalen. I tillegg kommer en rentekostnad for finansieringen av kjøpet og kostnader til service om det er inkludert i avtalen. Alle disse komponentene er med i beregningen av en månedsleie.

Restverdien påvirkes av avtalt kjørelengde, som igjen påvirker månedsleie. Det er derfor viktig å ha en formening om hvor langt du kommer til å kjøre i løpet av leasingperioden. Dette kan også justeres opp eller ned i leasingperioden. Vi anbefaler derfor å ta en vurdering på dette både før avtaleinngåelsen og etter cirka 15 måneder i leasingperioden.

Leasingperioden påvirker også restverdien. Normalt kan du velge mellom tre til fem år som leasingperiode, og bilens restverdi vil påvirkes av om den er tre eller fem år gammel når den skal videreselges.

Hva utgjør leasingprisen?

Leasingprisen baseres på bilens kjøpspris, bilens restverdi, innskudd / starteleie og renter. Eventuelt av service og forsikring om det også er inkludert i leasingavtalen.

Leasing av bil. Spørsmål og svar.

Hvordan fungerer leasing av bil?

Når du leaser bil, leier du den i all hovedsak for en lengre periode, og forplikter deg normalt til tre eller fire år. Det er også mulighet for å lease bilen i 2 år, men da blir det ofte dyrere. Ved leasing betaler man avskrivingen på bilen i stedet for hele kjøpesummen, innenfor leasing perioden på tre eller fire år. 

Dermed kjører man «ny» bil hele tiden, og du tar ikke risiko med å selge bilen i etterkant av perioden. Ved leasing betaler man avskskrivingen på bilen i stedet for hele kjøpesummen, innenfor leasingperioden på tre eller fire år.  Dermed kjører man «ny» bil hele tiden, og du tar ikke risiko med å selge bilen i etterkant av perioden.

Les gjerne mer her.

Leasing uten innskudd?

Leasing uten innskudd betyr at man ikke betaler startleie når man før bilen utleveres. Ved startleie på 36000,- vil leien per mnd gå ned med ca 1000,- per mnd, ved en 36mnd avtale.  Les mer om leasing uten innskudd her.

Hva er restverdi?

Restverdi er det forhandler tror bilen er verdt etter endt leasingperiode, og dermed får solgt bilen for. Dersom du leaser en bil til 300.000 over i tre år, og restverdien på bilen når den leveres inn er 200.000 kr,  betaler man på verditapet, altså 100 000,- fordelt på antall mnd i leasingavtalen. 

Hvor lang kjørelengde trenger jeg?

Det er viktig å tenke på hvor langt man kommer til å kjøre ila leasingperioden. Dette påvirker restverdien, som igjen påvirker leien per mnd. Dette kan også justeres opp eller ned i leasingperioden. Derfor anbefaler vi å ta en vurdering på dette før man inngår en avtale og etter ca 15 mnd.

Hva skjer etter jeg har sendt søknad?

Når du har sendt søknad på bilen du ønsker å lease kontakter vi deg for mer informasjon om leasingavtalen, leveringstid og annen relevant info.

Trenger man forsikring på leasingbil?

Ja, forsikring kommer i tillegg til leien. Vi har gode avtaler på dette.

Er bilen dekket av garanti?

Leasing bilen er dekket av nybilgaranti i hele leasingperioden opp til 48 mnd. Dersom det oppstår feil på bilen så ta kontakt med oss med en gang for å se på den aktuelle feilen hos godkjent verksted.

Dersom feil og mangler er et resultat av misbruk vil produsent og leverandør nekte å gjøre nødvendig reperasjoner og kostnader rundt dett vil tilfalle deg som bruker av bilen. Dette skjer i ytterst få tilfeller.

Dekk, bremser, vindusviskere ett dekkes ikke av denne garantien.

Er service inkludert i leasingavtalen?

Normal service du trenger på bilen. Dette er som regel inkludert i avtalen.

Bytte av f.eks oljer, oljefilter, luftfilter, pollenfilter, etterfylling av kjøleveske, kontrollering av sikkerhetssystemer osv.

Hva gjør jeg når bilen skal på service?
Bilen kan leveres inn på service hos godkjent merkeverksted hvor som helst i landet.

Er bytte av slitte vinter- og/eller sommerhjul og vindusviskere inkludert i serviceavtalen?

Nei, dette er noe som kommer i tillegg. Ved 45000km/36 mnd opplever vi svært sjeldent at dette er nødvendig

Kommer årsavgift i tillegg?

Ja, den kommer i tillegg og blir fordelt over 12 mnd sammen med forsikringen. Elbiler får kun 455kr i årsavgift.

Hva er leasing?

Leasing blir ofte sett på som på som en mellomting av leie og låne. Leasingselskapet eier bilen, mens du som kunde står som bruker av bilen.

Hva skjer om det kommer en skade på bilen?

Kontakt oss med en gang. Vi har avtaler med spot-repair verksteder som gjør dette rimelig - både felg og karosseri.

Hva betyr det når det lyser en gul lampe i dashbordet?

Det betyr at bilen må inn på en sjekk eller at det f.eks må fylles på olje. Om det lyser en rød i en lampe i bilen så stopp og ring etter veihjelp eller døgnbemannet vaktsentral med en gang.

Hva er leveringstiden på bilene?

Dette vil variere men de mest populære modellene har vi ofte bestilt mange av med fine utstyrspakker. Så mange har vi lagerbeholdning på.

Hva om jeg kjører lenger enn avtalt?

Det er mulig å justere kjørelengden i leasingperioden. Dette er en bedre løsning enn å vente til du skal levere inn bilen. Da vil du få mulighet til å fordele den ekstra kostaden på resterende måneder.

Hva skjer når bilen skal leveres inn?

Bilen skal da leveres inn til oss i ren og fin tilstand, siden den skal selges til ny eier. Husk å sørge for at nødvendig dokumentasjon som var i bilen ved inngåelse av avtalen fortsatt er i bilen. For eksempel vil dette normalt være instruksjonsbøker etc.

Vi inspiserer deretter bilen og sjekker dokumentene, og at ikke avtalt kilometeravstand er overskredet.

Normalt benytter vi en uavhengig part til dette, som NAF. 

Finn din nye bil

Bilkategorier